top of page
Writer's pictureTuukka Kahila

Guillem Porta vahvistamaan SalPaa

Espanjalainen 24-vuotias keskikenttäpelaaja Guillem Porta lentää Suomeen vahvistamaan SalPaa loppukauden ajaksi. Kivikovassa Espanjan jalkapallojärjestelmässä sarjatasoilla 3-5 pelannut Porta harjoittelee SalPan kanssa ensimmäistä kertaa huomenna.


  • Valmennuksen kanssa keskustelimme kohtuu tiiviin rinkimme vahvistamisesta loppukauden osalta, ja millaista osaamista tarvitsisimme. Keskikentän osalta olemme olleet onnekkaita, että olemme välttyneet juurikin loukkaantumisilta, mutta samaan aikaan esimerkiksi Aleksi Jännes ja Maximus Tainio ovat urakoineet erittäin isoja minuutteja jo nyt ja jossain vaiheessa rotaatiotakin on tarpeen tehdä loukkaantumisten välttämiseksi. Luodaksemme lisää vaihtoehtoja ja särkymävaraa tälle osa-alueelle lähdimme katsastamaan vaihtoehtoja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Tärkeänä periaatteena oli löytää pelaaja joka pystyy tuomaan oman mausteensa ja lisänsä pallolliseen peliin ja pallolliseen etenemiseen linja kerrallaan. Guillem Porta täytti nämä kriteerit suositusten ja analyysien perusteella, ja oletammekin hänen haastavan vahvasti loppukauden aikana nykyrosteria peliajan suhteen. Samalla hän tuo vahvaa espanjalaista pallotaituruutta hienoon joukkueeseemme, SalPan toimitusjohtaja Tero Karinti Iloitsee.


Myös SalPan päävalmentaja Jordi Aluja on tyytyväinen maanmiehensä sopimuksesta.


  • Olen iloinen saadessani kehittää joukkueen leveyttä ja laatua, innoissaan myös tuoda vielä yhden uuden kulttuurin meidän porukkaan ja tehdä joukkueesta entistäkin tavoitteellisempi ja parempit kauden loppupuolelle, Aluja kommentoi.


Porta hyppää Suomeen ja mukaan SalPan joukkueeseen innoissaan


  • Odotan että Ykkösliiga on kovatasoinen sarja jossa joukkueet ovat lähellä toisiaan eikä yhdenkään pelin lopputulosta voi arvata etukäteen. Loppukesästä ja syksystä tulee varmasti tiukka kaikin tavoin koska tärkeitä pelejä on lyhyessä ajassa paljon, Porta pohtii.


  • Haluan taktisen osaamisen lisäksi näyttää työteliästä esimerkkiä ja antaa aina parhaan itsestäni joukkueelle. Pidän todella paljon pallon ja pelin levittämisestä puolustusalueelta hyökkäykseen. Uskon että voin syöttötaidollani tuoda paljon lisää SalPan peliin, hän jatkaa.


  • Olen kuullut Suomesta kaikkineen paljon hyvää ja kun kausi kotona loppui halusin uusia haasteita sekä mahdollisuuksia uralleni jalkapalloilijana. Ykkösliiga ja SalPa tarjoaa minulle mielestäni täydelliset olosuhteet ottaa seuraava askel, Porta päättää.


Tervetuloa Saloon Guillem!


SalPan seuraava kotipeli on tulevana lauantaina PK-35 vastaan. Kyseessä on toistaiseksi tämän kauden peleistä se tärkein: voitolla varmistuu paikka TOP5-joukkueena kahden täyden pelikierroksen jälkeen. Tämä tarkoittaisi yhtä kotipeliä enemmän viimeiselle kierrokselle. Samalla luonnollisesti TOP5 sija olisi historiallisen hyvä perussarjan jälkeen!


SalPa - PK-35

La 27.7. klo 16.00

Salon urheilupuisto, Kanari Areena


𝐇𝐞𝐢𝐧𝐚̈𝐤𝐮𝐮𝐧 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞𝐣𝐚𝐡𝐭𝐢 -𝐤𝐚𝐦𝐩𝐩𝐢𝐬 𝟏𝟕.𝟕. 𝐣𝐚 𝟐𝟕.𝟕. 𝐤𝐨𝐭𝐢𝐩𝐞𝐥𝐞𝐢𝐬𝐬𝐚̈:

✅ Saavu paikalle 45min ennen pelin alkua niin pääsylippu portilta vain 5€

✅ Anniskelualueella HAPPY HOUR hinnat pelin alkuun saakka

✅ Pääsyliput 12€/8€ ennakkomyynnissä & portilta alle 45min ennen ottelun alkua




Comments


bottom of page