top of page

Pisteet jakoon kiihkeässä paikallispelissä

SalPan ja TPS:n kohtaamiset ovat olleet tapahtumarikkaita ja kiihkeitä, juuri sellainen nähtiin myös eilen Salossa. Pisteet jaettiin 0-0 päättyneessä pelissä eikä ottelun suurinta sankaria tarvinnut hakea kaukaa: se löytyi SalPan maalinsuulta ilmiömäisen ottelun pelanneesta Antto Mikkosesta.


Mikkonen torjui ensimmäisen kerran jo 11 sekunnilla kun TPS:n Riku Riski pääsi yrittämään kuudentoista rajalta alakulmaan. Peliä oli pelattu alle kymmenen minuuttia kun TPS:lle tuomittiin rangaistuspotku. Pilkkua kohti marssi päättäväisenä pallo tiukasti kädessä entinen SalPan pelaaja Albijon Mucazi, mutta "Albilta" pallon nappasi toppari Mehdi Hetemaj. Mikkonen alisti totaalisesti Hetemajn ja torjui pilkun jaloillaan ja siivosi lopulta myös paluupallon syliinsä. Mikkonen otti pelin aikana useamman upean torjunnan ja poimi samalla kasapäin marjoja joita TPS-pelaajat tarjoilivat kaukaa boxin ulkopuolelta vaajakoskilaisen syliin.


Vaikka TPS hallitsikin pallollista peliä ja rakenteli vaarallisia paikkoja niin SalPa onnistui myös luomaan useamman laadukkaan paikan. Aikalailla nokikkain TPS:n maalille juuri ennen ottelun alkua vaihdetun Olli Hakanpään kanssa pääsi niin Maximus Tainio, Olli Jakonen, Daniel Kepot kuin Otto Lehtisalokin. Toinen ottelun sankareista löytyikin virkatoveriaan vähemmällä päässyt, mutta tärkeät torjunnat ottaneesta Hakanpäästä.


SalPa joutui pelaamaan vajaat 20 minuuttia yhden miehen alivoimalla, kun Joonas Meura taklasi myöhässä Tuomas Piippolaa ja katseli punaista korttia. Piippola kannettiin kentältä paareilla, mutta pelin jälkeen hän pystyi kävelemään kepeillä koppiin. Toivottavasti siis Piippolalle ei käynyt kovin pahasti. TPS ei pystynyt hyödyntämään miesylivoimaansa, SalPa jopa paransi peliään alivoimaisena.


Seuraavan kerran SalPa astelee tositoimiin Järvenpäässä ensi viikon perjantaina. Kotipeliä saadaan odotella hetken aikaa sillä Järvenpään jälkeen suuntana on Mikkeli.

Seuraava kotipeli:

LA 31.8. 16:00 SalPa - SJK Akatemia


Huippuhetket:


Ykkösliigan tilastot:


Muuta:

Meura on punaisen kortin takia pelikiellossa seuraavat kaksi ottelua ja kauden neljännen keltaisen kortin ottanut Keir Foster pelikiellossa seuraavan ottelun.




Comments


bottom of page