top of page

Paluu lomilta paikallispeliin: SalPa-TPS

Kahden viikon ottelutauko Ykkösliigassa päättyy loistavalla tavalla tulevana lauantaina 10.8. klo 16.00 SalPa - TPS paikalliskohtaamisella! Lauantain odotetun pelin otteluisäntänä toimii Lepola Drinks, jonka paikallisia siidereitä myydään ottelutapahtumiemme anniskelualueilla.


  • Pieni loma ja pelitauko on tehnyt hyvää joukkueelle. Se on antanut tietysti myös aikaa palautua ja osalle vähän parannella pieniä kolhuja, mutta ennenkaikkea näen tauon tärkeyden henkisesti isona. Joukkue on palannut tauolta todella raikkaana, se on näkynyt hyvällä tavalla harjoituksissa, SalPan päävalmentaja Jordi Aluja pohtii.


Aiemmat joukkueiden kohtaamiset tämän ja viime kauden aikana ovat olleet erittäin tapahtumarikkaita ja viihdyttäviä monellakin eri tavalla. Toisinaan on läikkynyt vähän yli ja sekä keltaisia että punaisia kortteja onkin nähty, mutta niin on myös maaleja ja yllättäviä tilanteita.


  • Parasta näissä peleissä on se tunnelma kentän sisällä, siellä mennään aina vähän extrakovaa tilanteisiin ja taistellaan joka tilanteessa, kiteytti Daniel Kepot kysymykseen mikä on parasta paikallispelissä.


  • Oikein kiva saada TPS taas tänne Saloon kotikentälle ja toivottavasti tulee paljon porukkaa katsomaan, komppasi TPS-taustainen Severi Pöysä.


  • Meidän aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet hurjaa ja kovaa taistelua, meidän pitää olla valmiita taistelemaan ja haastamaan TPS joka rintamalla, Michael John alleviivaa.


Joukkueiden kohtaamiset 2023-2024:

SalPa - TPS 2-0 (Ykköscup)

TPS - SalPa 2-1 (Ykkönen)

SalPA - TPS 3-0 (Ykkönen)

SalPa - TPS 1-1 (Ykkösliigacup)

SalPa - TPS 0-1 (Ykkösliiga

TPS - SalPa 2-3 (Ykkösliiga

Maalit:

SalPa 11, TPS 6

Pisteet:

SalPa 10, TPS 7

Keltaiset kortit:

SalPa 12

TPS 11

Punaiset kortit:

SalPa 3 (yksi toimihenkilölle + yksi jälkeenpäin peruttu punainen kortti)

TPS 1


Lähtökohdat otteluun ovat siis monellakin tavalla mielenkiintoiset. Lisäksi Ykkösliigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva TPS on sarjassa neljäntenä: eroa suoraan Veikkausliiganousuun on 8 pistettä ja karsintapaikkaan 4 pistettä. Etenkään suoran nousun kannalta tappiohin viimeisellä kierroksella joukkueella ei käytännössä ole varaa, mutta kakkossijaakin ajatellen pistemenetyksiä ei voi antaa kovin montaa.


SalPa on jäi tasapistein huonomman maalieron turvin niukasti viidennestä sijasta ja yhdestä extrakotipelistä ulos, mutta joukkue hakee ehdottomasti vielä nousua sarjataulukossa. Tämä toisi seuralle sen historian parhaan sijoituksen suomifutiksessa ikinä: tai tätähän tämä nykyinenkin sijoitus jo on.


TPS siis lähtee luonnollisesti ennakkosuosikkina ja varsin isojen paineiden alaisena lauantain kohtaamiseen, mutta kuten tilastot osottavat SalPa on ollut niskan päällä turkulaisiin nähden.


  • Meidän pitää olla hyvin keskittynyt ja ymmärtää mitä lauantaina kentällä tarvitaan. Haluan että olemme agressiivisia ja luomme painetta pallolle, ja sitä kautta saamme sitä itsellemme. Olemme harjoitelleet näitä asioita erittäin hyvin viime aikoina ja uskon että ne näkyvät kentällä, Aluja kertoo.


  • Tottakai toivon koko sydämestäni ja joukkueen puolesta, että saadaan kauden selkeästi suurin kotiyleisö taaksemme ja tuodaan heille paikallispelin voitto. Haluamme pelata kauden parhaan pelin ja ottaa kolme pistettä, hän paaluttaa.


Kentän lisäksi luvassa kovaa tunnelmaa kun TPS-kannattajat saapuvat runsaslukuisena Saloon, samalla kun viimeksi Veritaksella voiton vienyt SalPan kannattajat on kasvanut ja kasvanut kauden mittaan. Tätä ei siis kannata jättää välistä!



SalPa - TPS

La 10.8. klo 16.00

Salon urheilupuisto, Kanari Areena

 

Liput ennakkoon 9.8. saakka:

12€ / 8€ / alle 16v 0€

Liput ottelupäivänä verkosta ja portilta:

15€ / 10€ / alle 16v 0€


Ennakkolippuostoksille:




Comments


bottom of page