top of page
SalPa toimitus

Yhteistyömme päättyminen SalPa Ry:n kanssa

Alkuun haluamme kiittää kaikkia salolaisia jalkapallon ystäviä. Jokainen teistä niin pelaajista, valmentajista, joukkueenjohtajista, huoltajista, kannattajista, junioreista, vanhemmista, vapaaehtoisista, kuin yritystukijoista on ollut meille tärkeässä osassa yhteisellä matkallamme Miesten Kakkosesta uuteen Ykkösliigaan. Tällä erää matkamme yhdessä tulee kuitenkin päätökseen.


Julkisuudessa on kesästä asti ollut paljon kirjoittelua yhteistyömme päättymisestä SalPa Ry:n kanssa. Sovimme neuvottelujen yhteydessä Ry:n kanssa antavamme täyden työrauhan joukkueellemme keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen, huolimatta taustalla tapahtuvista muutoksista, ja siitä olemme omalta osaltamme pitäneet kiinni tähän päivään asti.

Nyt kautta on jäljellä yksi ottelu, niin koimme tarpeelliseksi tuoda ilmi salolaisille jalkapallon ystäville, kuinka Swan Business & Sports Oy:n ja SalPa ry:n yhteistyö päättyi, mutta muutama sana ennen sitä yhteistyön alusta.


Yhtiömme osakkaat ovat kaikki innokkaita jalkapallon ystäviä ja hankkineet osaamista jalkapallon ja liike-elämän parissa jo vuosikymmeniä. Yhtiömme mahdollisti keskisuuren kuusinumeroisen summan salolaisen jalkapalloilun kehittämiseen kolmen vuoden sopimuskaudelle.


Näkemyksemme mukaan sijoitus on saavuttanut erinomaisesti sille asetetut urheilulliset tavoitteet. Onnistuimme myös kasvattamaan edustusjoukkueen varainhankintaa merkittävästi vuositasolla. Harmillisesti taloudellinen ympäristö viimeisen kolmen vuoden aikana on kehittynyt eri suuntaan, kuin alun perin suunnittelimme, joka on vaikuttanut toimintaan erityisesti kuluvan vuoden aikana, koska niin Salossa, kuin muuallakin, katsojamäärät ovat romahtaneet edellisestä kaudesta. Kuluvan vuoden osalta budjettiamme on tarkistettu alaspäin useaan otteeseen ja voimmekin olla kiitollisia henkilöstömme sitoutumisesta ja venymisestä tiukassa paikassa. Kuluvan vuoden pelaajabudjettimme toteutuu selvästi viime kautta pienemmäksi.


Tältä kaudelta yhtiö tulee tekemään keskisuuren viisinumeroisen summan tappiota, joka suurin piirtein tulee olemaan Ykkösliigalisenssin kustannus SalPa Ry:lle, mikäli he Ykkösliigassa päättävät jatkaa. Ehkä sen voi sanoa olevan pieni hinta siihen nähden minkä riskin yhtiömme osakkaat ottivat kolme vuotta sitten lähtiessään nostamaan SalPaa kirkkaampiin valoihin.


Neuvottelimme kesällä Ry:n kanssa jatkosopimuksesta ja toimme ilmi useita erilaisia vaihtoehtoja, joilla olisimme jatkaneet työtämme taustayhtiönä. Vaihtoehdot sisälsivät muun muassa lisää taustayhtiön tuomaa pääomaa toimintaan, uusia osakkaita vuosikymmenien Valioliigakokemuksella ja aikomuksella kehittää jalkapallon olosuhteita Salossa pitkällä aikavälillä sekä suunnitelmalla liiketoimintapuolen kehittämisestä. 


Olisimme halunneet jatkaa, mutta sopimusta ei syntynyt


SalPa Ry irtisanoi yhteistyösopimuksemme heinäkuussa ilmaisten kuitenkin halunsa jatkaa neuvotteluja. Neuvotteluja jatkettiinkin ja syyskuun lopussa neuvottelut näyttivät vielä saavan positiivisen käänteen, mutta alustavasti vihreää valoa saanut sopimusehdotus yllätykseksemme hylättiin Ry:n toimesta. 


Erityisesti haluamme tuoda ilmi, että emme ”vetäytyneet” edustusjoukkueen taustalta. Nimenomaan olisimme halunneet jatkaa sekä urheilullisilla, että taloudellisilla syillä yhteistyötä, vastuita tarkentaen.


Meille on kaikissa käänteissä ollut tärkeintä huolehtia, että joukkueen asiat on hoidettu niin hyvin, kuin mahdollista. Olemme erityisesti kiitollisia koko joukkueen henkilöstölle, joka on pystynyt keskittymään otteluihin ylimääräisestä hälystä huolimatta ja on osoittanut täyden ammattimaisuutensa tilanteessa, jossa heidän tulevaisuutensa on epäselvä. Ilolla olemme myös seuranneet pienimuotoisen jalkapallobuumin kehittymistä Salossa. Tänä vuonna jalkapallojunioreitakin SalPalla on 150 enemmän, kuin aloittaessamme yhteistyön kolme vuotta sitten.


Viimeiset kolme vuotta on meille opettanut mitä mahdollisuuksia suomalaisessa kilpaurheilussa on. Keskeisesti voidaan sanoa, että menestyvä urheiluseura voidaan rakentaa hyvän johtamisen, hyvän yhteistyön ja toisista välittämisen varaan. Näihin asioihin uskomme edelleen, vaikka yhteistyömme Salossa tuleekin päätökseen.


Erinomaista, urheilullista jatkoa urheilun ystäville!


Swan Business & Sports Oy

留言


留言功能已關閉。
bottom of page